EM KISAT ITALIAN LEGNANOSSA 15.6-

Home / Kilpailutulokset / EM KISAT ITALIAN LEGNANOSSA 15.6-

Osallistuin ennen Legnanossa pidettäviä EM-kisoja EFC:n hallituksen kokoukseen 13.6.
Kokouksessa vahvistettiin mm. se, että EFC on hankkinut Espanjasta videotuomarointisysteemin, joka tekee EM-kisojen järjestämisen merkittävästi halvemmaksi. EFC laskuttaa kisajärjestäjää siitä 1.000 euroa per kerta ja sen lisäksi tulee vain tekniikka yms. kulut.

14.6. pidetyssä EFC:n kongressissa Suomen virallisena edustajana oli Lena Tallroth-Kock liiton puheenjohtajan Kalle Laineen ollessa estynyt.
Kokouksessa allekirjoitettiin nk. Brightonin julistus, jonka tavoitteena on edistää liikuntakulttuuria, joka mahdollistaa ja arvostaa naisten täyttä osallistumista liikuntaan tasa-arvon hengessä, kaikilla liikunnan osa-alueilla ja tasoilla. Lisätietoja täältä lisää asiasta .
Brightoning julistus liittyy oleellisesti IWG:hen (International Women´s Group).Suomen Raija Mattila valittiin 2 vuotta sitten IWG:n presidentiksi seuraaviksi 4 vuodeksi. Vuonna 2014 Helsingissä pidetään IWG:n kongressi, jossa juhlitaan myös ryhmän 20-vuotista taivalta. Edellisessä Sydneyn kongressissa oli 500 osallistujaa monista eri maista. Brightonin julistus liittyy tähän IWG-ryhmän toimintaan oleellisesti.

Kongressissa vahvistettiin seuraavien vuosien EM-kisapaikat:
– vuonna 2013 aikuisten kisat pidetään Kroatian Zagrebissa, kadetit ja juniort Budapestissa (äänestys Plovdiv/Budapest 16-25), alle 23v Puolan Torunissa 29.5.-2.6. Veteraanikisat päätettiin Kalmarissa. Ne ovat 9.-12.5. Italiassa Terni-nimisessä kaupungissa.
– vuonna 2014 aikuisten kisat pidetään Ranskan Strasbourgissa, kadetit ja juniorit Jerusalemissa, alle 23v Georgian Tibilis. Veteraanit päätettiin samaten Kalmarissa. Kisat pidetään Kroatian Porecissa.
– vuonna 2015 aikuisten kisat pidetään Sveitsin Montreux´ssa 5.6.- juuri ennen Montreuxin maailman kuuluja jazz-festivaaleja. Veteraanien kisat päätettiin jo Kalmarissa ja kisat pidetään myös vuonna 2015 Kroatian Porecissa. Tällöin on vuorossa joukkuekisat.

—————————-
Itse kisassa, jotka alkoivat 15.6., Catharina Kock miekkaili sijalle 50 ja Michaela Kock sijalle 62. Suvi Lehtonen oli kolmas Suomen edustaja, sijoitus 70.
Cata oli ikävä kyllä jälleen vaihteeksi flunssassa! Hän hävisi ensimmäisen pudotusottelunsa Ruotsin Garsia vastaan selvästi 15-8 vaikka aloitti ottelun mainiolla pistolla ja johti 0-1! Mutta jatkossa pistoyritykset menivät hiuksen hienosti ohitse. Ehkä osansa oli myös siinä, että kisapaikka oli totuttuun tapaan kuin suomalainen sauna.

Finaalit miekkaillaan aina illalla eri paikassa olevassa linnassa. Sinne siirtymiseen tarvitaan ylimääräistä aikaa.
Järjestäjät ovat seuranneet säätiedotusta tarkkaan, sade ei ollut toivomuslistalla.

Miesten kisa miekkaillaan 18.6.. Peeter Nelis on paikalla koko kisan ajan joukkueen johtajana.

-Marja-Liisa Someroja

%d bloggers like this: