MELKEIN LONTOOSEEN!

Home / Kilpailutulokset / MELKEIN LONTOOSEEN!

Niko Vuorinen miekkaili viikonvaihteessa Bratislavassa loistavasti! Hän oli 8. Lontoon olympialaisten viimeisessä karsintakisassa. Kisan 4 parasta miekkailijaa selviytyivät olympialaisiin. Niko hävisi ottelussaan neljän parhaan joukkoon Puolan Radoslaw Zawrotniakille 15-13, siis harmittavan niukasti!

Paikasta karsintakisaan Alexander Lahtinen ja Niko Vuorinen kävivät tiukkaa kamppailua. Ratkaisevassa Pariisin kisassa maaliskuun puolivälissä Niko oli vahva alkuerässään ja selvitti itsensä 64 joukkoon sijalle 35. Alex oli kisan aikaan flunssainen eikä siten ihan parhaassa terässä ja jäi sijalle 142. Niko meni FIE- pisteissä Alexin ohitse yhdellä pisteellä ja pääsi täten Suomen edustajaksi karsintakisaan. Molemmat ovat taitavia miekkailijoita ja kumpikin olisi ansainnut paikan.
Tosin myös Dennis Bade oli ennen Pariisin kisaa pisteissä hyvin lähellä ja olisi onnistuessaan voinut saada riittävästi pisteitä.

Naisten kalvan karsintakisassa Suomea edusti Catharina Kock. Kisan kaksi ensimmäistä pääsi olympiakisoihin. Catharina kuitenkin hävisi ottelunsa Ruotsin Emma Samuelssonia vaastaan 15-11 sijoittuen sijalle 14. Emma pääsi neljän parhaan joukkoon, mutta ei selvittänyt Ranskan kokenutta Laura Flessel-Colovnicia.
Irene Enright floretilla karsitui alkuerien jälkeen.
Karsintakisojen lopputulokset löytyvät tästä.

%d bloggers like this: