Kasper ”Kassu” Roslander (29v), valmentaja 

Helsingin Miekkailijoiden pitäkaikainen työntekijä ja valmentaja Kasper Roslander, joka myös Kassuna salilla tunnetaan, on harrastanut miekkailua miltei koko tähänastisen elämänsä. Miekkailuvuosia on takana kaksikymmentäkaksi ja niistä seitsemän vuotta Kassu on toiminut myös valmentajana. Lajin pariin Kassu päätyi seitsemänvuotiaana, kun jokin laji pitänyt keksiä ja ryhmäliikuntalajit eivät tulleet kysymykseen. Hän on siitä asti harrastanut miekkailua Habda-seurassa. 

Valmentamisessa Kasperia kiinnostaa lajikehitys, sekä oman tietämyksen eteenpäin vieminen. Miekkailussa taas kiehtoo lajin taktisuus ja ”pään sisälle pääseminen”, eli yksilölajissa oman mielen kestävyys, sekä vastustajan tunteminen. Kassun mukaan miekkailussa hienoa on se, että luovuus ratkaisee: Minkä ikäinen tai kokoinen tahansa pärjää oikealla taktiikalla. 

Parhaimpina miekkailumuistoina Kassu pitää esimerkiksi Tanskan satelliittimaailmancupia, jossa päätyi kaverin kanssa vastakkain finaaliin ja voitti. 

 

Tämän hetken tavoitteina on kehittyä valmentajana, sekä mahdollisesti päästä Unkariin valmentajakoulutukseen. Kasperille tärkeää on miekkailussa ennen kaikkea hauskanpito ja vaikka kisoihin hän osallistuu huvikseen, tulokset ovat silti olleet hyviä. Kasper on tällä hetkellä kalvan miesten hallitseva Suomen mestari vuodelta 2020 ja muutama viikko sitten järjestetyissä Ylioppilasmiekkailijoiden kisoissakin Kasper sijoittui toiseksi. 

 

Pitkään HFM:llä töitä tehneenä Kasper kokee, että seurassa on monipuoliset edellytykset niin huippu-urheiluun kuin hupi-urheiluunkin. Hänen mielestään HFM:n vahvuus on se, että taustasta ja miekkailutavoitteista huolimatta jokainen jäsen kuuluu porukkaan ja niin kilpaurheilijat kuin harrastelijatkin treenaavat yhdessä. 

 

Kasper haluaa kehottaa niin uusia kuin vanhojakin jäseniä tulemaan treeneihin!

 

Kiitos Kasper, että olet mukana!

 

Kuvat ja teksti: Venla Ailasmäki