Helsingin Miekkailijat, Helsinki, Suomesta,  Schermclub Parcival, Leuven Belgiasta, Krakowski Klub Szermierzy KKS, Kraków Puolasta järjestivät viikonloppuna miekkailutapahtuman Belgian Leuvenissa. Helsingin Miekkailijoita edustamaan lähtivät HFM:n Hilla Wetherill, Veera Kuvaja, Ilona Mikhailova ja Niko Vuorinen (valmentajana).

Tulopäivän iltana, perjantaina 17. syyskuuta tutustuttiin Leuvenin vanhaan kaupunkiin ja sen historiaan.

Lauantaina treenien seurojen yhteisten treenien jälkeen järjestettiin miekkailunäytös Leuvenin keskustassa ja halukkaat katsojat pääsivät itse myös kokeilemaan miekkailua. HFM voitti maiden välisen kisailun. 

Sunnuntaina ennen kotiinpaluuta oli vielä yhteistreenejä puolalaisten ja belgialaisten kanssa.

Ilonasta oli treenaamisen lisäksi mielenkiintoista tutustua Leuvenin historiaan, sekä muiden maiden miekkailijoihin. Uusien, erilaisten vastustajien kanssa miekkaileminen kuului myös reissun kohokohtiin. Myös Hillasta erilaisten treeninen kokeileminen ja suomalaisista poikkeavat vastustajat olivat hyvä kokemus. Niko puolestaan kertoo, että hienoa oli päästä vetämään ensimmäistä kertaa kansainvälisiä harjoituksia ja oli mukavaa nähdä niissä paljon innokkaita miekkailijoita. Nikon mukaan muut järjestäjätkin olivat hyvin ystävällisiä ja avuliaita. Hänestä hienoa oli myös, että Hilla, Veera ja Ilona voittivat sekä Belgian, että Puolan tiimit tapahtuman kilpailussa. 

Hienoa, että kansainväliset mahdollisuudet miekkailun saralla alkavat elpyä koronasta huolimatta ja eri maiden, sekä eri seurojen välinen yhteistyö säilyy, sekä toivon mukaan kehittyy ja lisääntyy vielä entisestään. 

Jutun kuvat: Hilla, Ilona, Veera, Niko & Schermclub Parcival, KKS, ja Tofsport Leuven!