Einar auttoi Annaa junioreiden valmennuksessa leirillä

Meillä oli kesän alussa kaksi juniorimiekkailijaa kesätöissä. Hilla Wetherill ja Einar Rantala olivat kaksi viikkoa töissä ja tekivät työkokemuksestaan tarinan.
———————————————————————————————————————-

Olimme kesätöissä kaksi viikkoa HFM:llä. Ensimmäisen viikon aikana toimimme apuohjaajina lasten sekä nuorten kesäleirillä. 
Lasten leirillä olimme paljon ulkona, leikitimme lapsia, vedettiin miekkailuharjoituksia ja miekkailimme lasten kanssa. Opimme, että lasten ohjaukseen tarvitsee selkeän ohjeistuksen, ja miten vahtia lapsia. Miekkailuharjoituksissa tarvittiin kykyä huomata ja korjata virheitä sekä kärsivällisyyttä.
Nuorten leirillä osallistuimme mukaan peleihin ja miekkailuun, minkä lisäksi annoimme oppitunteja aloittelijoille. Huomasimme, että nuoret eivät tarvinneet yhtä paljon ohjeistusta kuin lapset, joten pääsimme enemmän mukaan miekkailuun. 
Molemmilla leireillä oli joukkuekilpailut ja viikon päätteeksi leirikilpailut. Kisoihin meni koko päivä ja yksilökisan lopuksi kaikki saivat palkinnon.
Toisen työviikon aikana huolsimme salia siivoamalla ja maalaamalla, kunnostimme miekkoja ja vartalojohtoja, editoimme varusteiden korjaus videoita, olimme mukana pitämässä aikuisille treenejä ja osallistuimme Stenin pitämään leiriin. 
Kesätöistä jäi hyvä fiilis molemmille. Saimme paljon kokemusta niin miekkailuvarusteiden korjauksesta kuin valmentamisesta. Oli mukavaa päästä opettamaan lapsille ja nuorille miekkailun saloja.
Hilla ja Einar

Lasten kisoissa paljon otteluita.