HFM:n Irene Enright (floretti) ja Niko Vuorinen (kalpa) kamppailevat ensi sunnuntaina 24.4 kisapaikoista, jotka jaetaan Espanjan Madrissa järjestettävissä olympiakarsintakisoissa. Lauantaina naisten kalvassa miekkailee HABDA:n Anna Salminen.  Kisoja voi seurata verkossa FIE:n sivuilta tai osoitteesta https://madridfencing2021.com . Tarkemmat kilpailuajat ja tulokset pyritään ilmoittamaan myös HFM:n somekanavilla. Kisoista varsinaisiin olympialaisiin paikkoja on joka sarjasta jaossa yksi. 

Niko Vuorinen kertoo, että olo on aaltoileva ja tietysti jännittynyt — mitataanhan kisoissa viiden vuoden työn tulokset. Omien sanojensa mukaan sunnuntaina tarvitaankin “miekkailusankaritekoja”, koska Tokioon lähtee vain paras eurooppalainen. Niko uskoo kuitenkin, että hänellä on hyvät mahdollisuudet voittoon ja olympiapaikan lunastamiseen. Miesten kalvan olympiakisapaikasta kamppailee kaksikymmentäseitsemän tasoltaan korkeaa osallistujaa, joten Niko toteaa, että keskittymisen on pysyttävä alusta loppuun sataprosenttisena. Naisten floretissa kilpailijoita on yhteensä yhdeksäntoista ja taso heidänkin joukossaan kova. 

Jäämme jännityksellä odottamaan mitä sunnuntai tuo tullessaan ja toivotaan, että saisimme suomalaisedustusta Tokioon. Tuloksesta huolimatta varmaa kuitenkin on, että Irene ja Niko yrittävät parhaansa! Oikein paljon onnea molemmille! 

Kuvat: Augusto Bizzi