Road to Tokyo: Kisakooste Kazanista!

Niko Vuorinen miekkaili kuudennelle sijalle Kazanin kisoissa Venäjällä 14.3.2021! Kuudes sija 230:sta osallistujasta ei ole lainkaan huono saavutus, vaikka tietysti myös mitalisijolle pääseminen olisi ollut Nikosta hienoa.

Ensimmäisenä kisapäivänä alkuerissä Nikon tuloksena oli viisi voittoa ja yksi häviö, joten matka jatkui suoraan 128-cup-otteluihin. Niko voitti Chilen Nablo Nuexin erinomaisin pistein 15-5 ja selvitti tiensä pudotusotteluista 64-cupiin. Ensimmäisenä vastustajana oli Egyptin Mohamed Yassee. Häviö kääntyi tiukasti voitoksi pistein 15-14. Sunnuntaina ensimmäisenä vastustajana oli kaksinkertainen kalpamiekkailun maailmanmestari italialainen Paolo Pizzo, jonka Niko voitti pistein 15-14, ja tämän jälkeen Etelä-Korean Song Taejin, josta Niko jatkoi pistein 15-13. Ottelu Ranskan Romain Cannonea vastaan päättyi jälleen tiukasti pistein 15-14.

Nikon kisojen viimeinen ottelu oli unkarilaista treenikaveria ja hallitsevaa maailmanmestaria, Gergely Siklosia vastaan. Voitto meni tällä kertaa Siklosille pistein 15-9, mutta Niko kohosi kisoissa maailman rankingissa sijalta 36. sijalle 28. ! Kotikatsomoissa jännitettiin ja oltiin ylpeitä hienosta kisasta.

Nikon omastakin mielestä Kazan meni putkeen , luultavasti kisaa edeltäneen pitkän, keskeytyksettömän valmistumisjakson ansiosta. Vaikka Niko palasi viime vuoden kesällä viideksi kuukaudeksi Suomeen, hän pystyi jatkamaan aktiivista harjoittelua kotisalilla Helsingissä, sekä jatkamaan treenejä normaalisti Unkarissa syyskuussa. Kazanin kisat toimivatkin miekkailijan omien sanojen mukaan kenraaliharjoituksena Madrin turnaukseen.

”Tällä samalla vireellä mennään kohti Madridin olympiakarsintaa”, Niko toteaa. Kuukauden päästä luvassa ovat kisat, joihin kova ja pitkäjänteinen treenaaminen, sekä odotus ja jännitys kiteytyvät: ”Hetkeä on rakennettu viisi vuotta ja kisasta tulee hirvittävän kova, etenkin henkisesti”. Seuraavaksi suunnataan siis miekanterä kohti Madridia ja Euroopan olympiakarsintakilpailuja, missä ratkeavat viimeiset paikat Tokion olympialaisiin. Toivottavasti Niko pääsisi edustamaan Suomea ja suomalaista miekkailua kansainvälisen urheilun ytimeen.