Helsingin Miekkailijoiden Julius ja Einar Kairon nuorten MM-kisoihin!

Helsingin miekkailijoiden Julius Jutila ja Einar Rantala valittiin Suomen maajoukkueeseen Kairon U17/U20 -kisoihin, jotka järjestetään 9.-11.4 Egyptissä. Einar kilpailee U17-sarjassa ja Julius U20-sarjassa. 

Juliukselle kyseessä ovat viimeiset arvokilpailut juniorina, joten erityisen merkityksensä lisäksi tavoitteena on miekkailijan omin sanoin ” ottaa kisoista hyvät alkuasetelmat seniorisarjan kilpailemiselle”. Julius haluaa päästä näyttämään junnuvuosiensa ahkeran treenaamisen ja työskentelyn tulokset. Kansainväliset kisat, ja sitä kautta vastustajatkin, ovat Juliukselle aika lailla tuttuja, mutta on jännittävää nähdä, miten vuoden kisatauko vaikuttaa suorituksiin. 

Toisin kuin Juliukselle, Einarille Kairon MM-kisat ovat hänen miekkailu-uransa ensimmäiset arvokisat, joten toiveena on ennen kaikkea saada kokemusta, otella hyviä matseja ja kerätä muistoja. Voittokin on tietysti kiikarissa, mutta pääasiana on oppia erilaisista miekkailutyyleistä ja ottelijoista mahdollisimman paljon, jotta kokemusta voi hyödyntää tulevina kausina. 

Turvallista matkaa ja menestyksekästä kisaa, Julius ja Einar! 

Lisätietoa kisoista Suomen miekkailuliiton sivuilla:https://www.fencing-pentathlon.fi/liitto/tapahtumat/u17-u20-mm-kilpailut-kairo/

Infoa mahdollisesta kisakatsomosta ja tuloksista tulee myöhemmin seuran Instagram- ja Facebook sivuille.

(Juliuksen kuvasta kreditit Suomen miekkailu- ja 5-ottelu-liitolle! Einarin kuvasta kiitos Marja-Liisa Somerojalle!)