Niko Vuorisen matka kohti Olympialaisia jatkuu ensiviikolla, kun suuntana ovat Kazanin karsintakisat Venäjällä!

Viimeisestä maailmancupin osakilpailusta on kulunut noin vuosi. “Olympiakarsinta jäi kesken, kun ranking-kisoista käymättä jäi vain Buenos Airesin osakilpailu vuoden 2020 maaliskuulta. Nyt onneksi FIE on vihdoin saanut pyöräytettyä kisakauden käyntiin – -“, Niko Vuorinen pohtii. Vuorisen mukaan kisakunnon pitäisi olla hankalasta vuodesta huolimatta kohdillaan: Niko on tällä hetkellä Unkarin rankingin kärkisijoilla. Haastetta kisoihin tuo kuitenkin se, että nykyisen maailmanrankingin kärki on paikalla, mutta osallistujamäärä on karsiutunut kolmestasadasta reiluun kahteensataan. Odotettavissa on siis korkean tason vastusta.

Matka jännittää Nikoa huomattavasti kisoja enemmän, sillä viisumin saaminen jäi viimetinkaan ja matkalle tarvittavan koronatestin tulokset saapuvat toivottavasti maanantaina ennen lentoa. Kulkuyhteydet Budapestista Kazaniin ovat hankalat ja aikaa kuluu arviolta noin 20 tuntia. Tämän lisäksi luvassa on koronatestejä niin rajoilla, lentokentillä kuin kisapaikallakin kerran päivässä.

“Lentokoneeseenkaan ei nykyään pääse ilman tuoretta negatiivista testitulosta, joten lienee perusteltua, että kisat tullaan toteuttamaan koronavastuullisesti” Niko Vuorinen toteaa. Kilpailijoiden liikkuminenkin tulee olemaa negatiivisista testituloksista huolimatta tiukasti rajoitettua: Hotellihuoneesta ei saa poistua kuin kisaamaan.

Kazanin kisasuoritusta enemmän vaakakupissa painaa Euroopan olympiakarsintaturnaus Espanjan Madridissa huhtikuussa, sillä vaikka Nikon menestys on ollut hyvää, maailmanrankingin kautta menevät kisapaikat on jo käytännössä täytetty. Siitä huolimatta Niko aikoo menestyä hyvin myös Kazanissa. Viimeksi Kazanin maailmanmestaruuskilpailuissa vuonna 2014 Vuorinen sijoittui jo ansiokkaasti 16. parhaan joukkoon, mutta tällä kertaa kuulemma maistuisi vieläkin parempi tulos. 

Toivotetaan Nikolle onnea ja menestystä Kazanin kisoihin, sekä turvallista matkaa ilman sen suurempia kommelluksia!

Nikon matkadokumenttia voit seurata täältä:

https://www.youtube.com/watch?v=agsaJOumFuo

 

Jutun kuva: Augusto Bizzi