Kisamatka Turkuun

Herätyskello on soimassa sunnuntaiaamuna klo 4.45. Voi ei, mihin tulikaan lähdettyä! Tietysti kalvan sm-joukkuekisoihin Turkuun. Miekkailua on takana muutama vuosi hfm:n aikuisten treeneissä, ja täytyyhän tätä lajia kokeilla myös ihan virallisella kilparadalla! Saavumme Kupittaan hienoon urheiluhalliin, ja pienen hakemisen jälkeen on saatu lämpö ja varusteet päälle. Ottelujärjestyksen mukaisesti asetumme alueille. Settinkihän on tuttuakin tutumpi. Kiinni johtoihin, asetsekkaukset ja alkutervehdykset. En garde, Allez! Lausuu tuomari. Tästä se lähtee!  

Adrenaliinia, pistoja, jännitystä, kannustamista ja uusia vastustajia. Kilparadalla otellessa fiilis on kieltämättä erilainen kuin salilla. Pääsimme ottelemaan yhteensä neljää joukkuetta vastaan eli 12 ottelua per henki päivän aikana. Toki harmin ja lannistumisen hetkiäkin oli mukana. Olennaista on kuitenkin asettaa henkilökohtaiset tavoitteet järkeviin raameihin, kun vastassa on kovatasoisia miekkailijoita, ja allekirjoittaneilla vähän tai ei lainkaan kisakokemusta takana. Jokainen pisto on tärkeä! Ja vastustajaa ei myöskään pitäisi pelätä tai kunnioittaa liikaa.  

Hienoa oli myös nähdä maajoukkutasoista miekkailua, ja tuuletuksia. Samaan aikaan kun finaaliotteluissa koettiin suuria tunteita, kahvion puolella nukkui päiväuniaan kisojen epävirallinen tsemppikoira, joka kuuleman mukaan oli kerännyt viikonlopun aikana monet rapsutukset.  

Vaikka ollaan sm-kisoissa, mukaan lähteminen on tehty sangen helpoksi: lisenssi kuntoon, varakamppeet mukaan ja sitten vaan menoksi. Kisakärpänen on puraissut, tätä hommaa on päästävä kokeilemaan toistekin!

Kisaterveisin

Anna Jauhiainen ja Mirkka Koskimäki