Niko Vuorinen 28. Budapestin GP-kisassa

Home / Uutiset / Niko Vuorinen 28. Budapestin GP-kisassa

Viikonloppuna käydyissä GP-kisoissa oli mukana kaikkiaan seitsemän suomalaista miekkailijaa, joista Alexander Lahtinen, Jaakko Paavolainen, Michaela Kock ja Niko Vuorinen edustivat Helsingin miekkailijoita. Miesten kisoissa oli peräti 275 miekkailijaa 53:sta eri maasta ja naisten kilpailussa vastaavasti 198 miekkailijaa 42:sta maasta. Kaikki suomalaiset pääsivät hienosti alkueristä jatkoon.

Jaakko Paavolainen voitti 256-cupissa Australian Kristian Radfordin 15-13, mutta hävisi seuraavan ottelunsa Tshekin Jiri Beranille 9-15. Alexander Lahtinen voitti samoinn ensimmäisen cup-ottelunsa Taipein Hong Kai Tingia vastaan hienosti 15-10 mutta hävisi 128-cupissa Portugalin Max Rodille 10-15. Gunnar Gräsbeck puolestaan hävisi avauskierroksella Iso-Britannian Gregory Allenille tiukasti 14-15 ja Tatu Nuotio hävisi avauskierroksella Puolan Jan Wenglarczykille 6-15.

Niko Vuorinen siirtyi suoraan 128-cupkierrolle hyvän alkukerätuloksensa avuin jättäen yhden cup-kierroksen väliin. Hän voitti ensimmäiseksi Tadzikistanin Andrey Kurganskiyn 15-11. Seuraavaksi vastassa oli vuoden 2015 joukkuekilpailun maailmanmestari ja 2013 hopeamies Ukrainan Anatoliy Herey. Hän oli juuri voittanut edellisellä kierroksella kotikentällään otelleen vuoden 2014 Euroopan mestarin ja Rion joukkuekilpailun olympiapronssimitalistin Andras Redlin. Vuorinen voitti kuitenkin ottelun Hereyn kanssa selvästi 15-9. Tämän voiton avulla hän siirtyi finaaliottelupäivään, jossa ensimäiseksi vastaan tuli Venäjän Pavel Sukhov, jonka Vuorinen voitti selvästi 15-11. Seuraavaa ottelua valitettavasti Venetzuelan Ruben Limardo Gascon vei ja voitti luvuin 15-6. Niko Vuorisen sijoituksekseksi tuli 28. ja se tuo tullessaan hienosti fie-pisteitä.

Naisissa Anna Salminen pääsi hienon alkueräkierroksensa myötä suoraan finaaliottelupäivälle, jossa ensimmäiseksi vastaan tullut Saksan Monika Sozanska voitti kuitenkin ottelun 10-15.  Michaela Kock voitti alkuerissä kaksi ottelua kuudesta selvittäen tiensä myös cup-otteluihin. Pudotusottelussa Kock kuitenkin kärsi tappion Korean Sera Songille 11-15.

Sijoitukset:

Niko Vuorinen 28. Jaakko Paavolainen oli 146., Alexander Lahtinen 151., Gunnar Gräsbeck 161. ja Tatu Nuotio 189.

Anna Salminen 39. ja Michaela Kock 142.

Kuvat: Augusto Bizzi

 

%d bloggers like this: