Barbara Helsingius In Memoriam (1937-2017)

Home / Uutiset / Barbara Helsingius In Memoriam (1937-2017)

Helsingin Miekkailijoiden pitkäaikainen jäsen, folk-muusikko ja säveltäjä Barbara Helsingius kuoli 79-vuotiaana 9. maaliskuuta 2017.

Helsingius osallistui Rooman olympialaisiin vuonna 1960 ja maailmanmestaruuskilpailuihin vuonna 1965. Barbara Helsingius, Marjatta Moulin, Leena Mälkki, Yrsa Gallen ja Leena Nevanranta voittivat Suomelle ensimmäisen kerran naisten floretin Pohjoismaiden joukkuemestaruuden Oslossa vuonna 1961.

Helsingius oli koulutukseltaan voimistelunopettaja, josta hän siirtyi muusikon uralle. Hän esitti, sävelsi ja sanoitti folk- ja laulelmamusiikkia. Hän levytti suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja norjaksi. Helsingius esiintyi urallaan ympäri maailmaa, etenkin Pohjoismaissa ja Yhdysvalloissa.

Alakuva: Miekkailun maailmanmestaruuskisojen Suomen naisten florettimiekkailujoukkue Pariisissa 2. heinäkuuta 1965. Irma Lindeman ent. Ivanoff (vas), Yrsa Gallen, Barbara Helsingius ja Marjatta Moulin. Lehtikuva.

Yläkuva: Barbara Helsingius laulattamassa ja leikittämässä Helsingin Miekkailijoiden 80-vuotisjuhlassa Helsingin Ritarihuoneella syyskuussa 2003. HFM.

(Lähde: Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliitto)

%d bloggers like this: