Helsingin miekkailijoiden toiminta monipuolistuu – uusi miekkailukerho lähikoulun oppilaille

Home / Uutiset / Helsingin miekkailijoiden toiminta monipuolistuu – uusi miekkailukerho lähikoulun oppilaille

2014-10-07 15.27.03Syyskuun alusta Helsingin miekkailijat aloittivat yhteistyön Länsi-Pasilan ala-asteen kanssa. Koulu ja seura järjestävät yhdessä koulun oppilaille miekkailuun keskittyvän iltapäiväkerhon.

Kerhon suunnittelu alkoi viime keväänä, jolloin seura järjesti koulun opettajille mahdollisuuden tutustua lajiin koulun vieressä olevalla miekkailusalilla. Koulun alettua elokuussa seuran puheenjohtaja Joonas Lyytinen kävi esittelemässä uutta kerhoa ja miekkailua lajina koulun vanhempainillassa ja 27.8. seuran edustusmiekkailijat Catharina ja Michaela Kock, Niko Vuorinen ja Alexander Lahtinen kävivät pitämässä koulun kaikille luokille oppitunnin mittaisen tutustumistilaisuuden koulun liikuntasalissa.

Syyskuussa aloittaneen kerhon suosio ylitti kaikki odotukset. Lopulta koulun 103 oppilaasta lähes kolmannes oli ilmoittautunut kerhoon ja alkuperäistä suunnitelmaa oli kysynnän vuoksi muutettava niin, että tiistai-iltapäivän lisäksi perustetiiin toinen kerhoryhmä keskiviikoksi. Ryhmien vetäjinä ovat toimineet Åsa Liesola ja Jaakko Paavolainen.

Länsi-Pasilan ala-asteen rehtori Susanna Kantanen kommentoi yhteistyötä seuraavasti:

Länsi-Pasilan koulun oppilaat saivat mahdollisuuden aloittaa innostavan uuden harrastuksen eli miekkailun syksyllä 2014. Oppilaat ovat olleet innoissaan uudesta kerhosta ja ilmoittautuneita on ollut runsaasti.

IMG_6_rajattuMyös lasten vanhemmat ovat olleet kerhoon tyytyväisiä. Erään kerholaisen äiti kommentoi kerhoa seuraavasti:

Helsingin Miekkailijoilta oli loistoidea järjestää kerho koulun iltapäiväkerhon aikaan, osana iltapäivätoimintaa. Silloin on lapsessa virtaa ja vanhempana voi kotiin töistä palattuaan klo 16 jälkeen kysellä jo päivän kerhokuulumisia, sen sijaan että stressaisi kerhoon lähtemisen kanssa.  Joka tapauksessa toivon, että tämä miekkailukausi ja mahdollisesti vuosi saa jatkoa toimitiloissanne ja tuttujen ohjaajien luotsaamana.

Ensi viikolla (viikko 42) miekkailukerho on syyslomalla. Seura on aloittanut keskustelut Helsingin kaupungin liikuntaviraston kanssa kerhojen ottamisesta mukaan kaupungin EasySport-toimintaan.

One Comment

Comments are closed.

%d bloggers like this: