HFM:n historiallinen aineisto siirtyy Urheiluarkiston kokoelmiin

Home / Uutiset / HFM:n historiallinen aineisto siirtyy Urheiluarkiston kokoelmiin
Fektareita vuodelta 1933
Fektareita vuodelta 1933

Urheilumuseon yhteydessä toimivat Suomen urheiluarkiston asiantuntijat kävivät salilla torstaina 27.2. tutustumassa Helsingin miekkailijoiden arkistoihin, joiden aineisto kattaa koko seuran yli 90-vuotisen historian. Materiaali siirretään osaksi Urheiluarkiston kokoelmaa ja seuran ja arkiston välille solmitaan aineistosta luovutussopimus. Arkistoa kiinnostaa erityisesti seuran pöytäkirjat, vuosikertomukset, kilpailuohjelmat ja valokuvat seuran perustamisesta aina 90-luvulle asti. Tulevaisuudessa tarkoituksena on kartuttaa arkiston materiaalia aina kymmenen vuoden välein uusilla asiakirjoilla.

“Yhteistyö hyödyttää sekä Urheiluarkistoa että Helsingin miekkailijoita: seuran arvokas historiallinen aineisto saa viimein ansaitsemansa asianmukaiset arkisto-olosuhteet ja näin iso osa Suomen keskeistä miekkailuhistoriaa on turvassa tuleville sukupolville. Toisaalta,  salilta vapautuu paljon tilaa seuran varsinaisen ydintoiminnan tarpeisiin”, seuran puheenjohtaja Joonas Lyytinen arvioi yhteistyötä.

Suomen Urheiluarkisto on valtakunnallinen keskusarkisto. Urheiluarkiston tehtävänä on vastaanottaa, säilyttää, järjestää ja luetteloida urheilujärjestöjen sekä urheilun piirissä vaikuttaneiden henkilöiden historiallisesti merkittävää asiakirja-aineistoa.

Lisätietoja:

Joonas Lyytinen, joonas.lyytinen@iki.fi
%d bloggers like this: