Vet MM-kilpailut Kroatian Porecissa 28.9-2.10.2011

Home / Kilpailutulokset / Vet MM-kilpailut Kroatian Porecissa 28.9-2.10.2011

Vet MM-kisat järjestettiin toistamiseen peräkkäin Kroatian Porecissa. Ensin ne piti järjestää Bulgarian Varnassa, joka sitten kuitenkin vetäytyi ja seuraavaksi yritettiin Marokon Agadiria, mutta sekin peruttiin. Porec lupautui pelastamaan tilanteen ja kisat järjestettiin viime vuotisen mukaisesti. Kisaan oli ilmoittautunut hieman yli 400 miekkailijaa, muutama vähemmän kuin edellisenä vuonna. HFM:stä osallistuivat Maija Haimi ja Marja-Liisa Someroja sekä Katri Savolainen tuomarina. Kisasta on kirjoitettu myös seuran facebook-sivuilla, jossa myös valokuvia kisasta.
Kisat alkoivat tavanomaisuudesta poikkeavalla tavalla. Ei ollut hirveitä jonoja ilmoittautumisessa eikä asetarkastuksessa, kun ne avattiin jo vähän liian aikaisin! Onneksi! Naisten kalpa 60+ oli keskiviikkona eli ensimmäisenä varsinaisena kisapäivänä, joten kaikki oli pakko hoitaa jo tiistaina.

ML ei päässyt viime vuonna osallistumaan ollenkaan, joten hänen osaltaan rankkaus oli heikko. Näissä kisoissa otetaan huomioon vain edellisen kisan tulokset. Jouduin alkuerässä kovaan ryhmään. Siellä olivat Ranskan Demaille ja muutama muukin ennakolta kova. Kisan 4 parhaan joukossa olikin sitten 3 meidän erästä! Demaille, Japanin Tanaka ja ML. Voitot erässä menivät ristiin. Erässä oli 7 miekkailijaa ja kolmella oli 5 voittoa, kun ML voitti Tanakan, Demaille ML:n ja Tanaka Demaillen. ML oli indekseissä vahvin ja oli erän ja sitten loppujen lopuksi alkueräkierroksen paras. Ensimmäisessä pudotusottelussaan 16. parhaan joukossa ML sai vastaansa Itävallan vasenkätisen Henrichsin, ja siinä jouduttiin lisäajalle 6-6 tilanteessa. Niukka tiukka voitto 7-6 Marja-Liisalle. Siihen olisi helposti voinut kisa jo päättyä. Semifinaalissa Japanin Tanaka oli lähiottelutilanteessa parempi ja voitti ottelun 10-5.

Florettikisa oli sitten heti seuraavana päivänä. Ja alkuerässä ML sai jälleen vastaansa Demaillen ja Henrichsin, mutta voitti kaikki. Semifinaalissa tuli sitten vanha tuttu Kerstin Palm, kisan lopullinen voittaja, ja voitti pudotusottelun 10-5 kaikkien tavanomaisten vähän ikävien temppuilujen jälkeen, vaikka ML johti välillä jo 3-1.

Tuloksena siis kaksi pronssia! Onnittelut!

Maija oli tyytyväinen kisaansa, ei ollut lähellekään viimeinen omassa sarjassaan. Ja Katri pääsi tuomitsemaan yhdessä naisten kalvan finaalissa päätuomarina ja toisessa sivutuomarina. Hienosti meni!

Kisassa tavattiin myös Suomen ja Marja-Liisan ja Jan Baden entinen valmentaja 40 vuoden takaa! Tau Bac. Hän osallistui 70+ sarjaan Kanadan joukkueessa. Oli mukava tavata.
Kisan kaikki tulokset ja mitalitilasto löytyvät tästä

%d bloggers like this: