Suomen Miekkailuliittoon uusi laji!

Home / Uutiset / Suomen Miekkailuliittoon uusi laji!

Tänään allekirjoitettiin SLU:ssa sopimuspaperi, jossa Suomen Miekkailuliittoon tulee uusi laji, 5-ottelu. Liittojen puheenjohtajat Kimmo Pentikäinen ja Jukka Pakarinen allekirjoittivat tänään sopimuksen tiedotusvälineiden todistaessa historiallista tapahtumaa. Paikalla olivat myös HFM-seuran puheenjohtaja Terhi Rantanen ja liiton varapuheenjohtaja Marja-Liisa Someroja. 5-ottelun puolelta oli myös paikalla aktiiveita liitto- ja seuratason henkilöitä. Myös kummankin lajin huippu-urheilijoita oli paikalla. Miekkailusta paikalla olivat Alexander Lahtinen, Teemu Seeve, Niko Vuorinen ja Catharina Kock.

Tilaisuudessa pitivät puheenvuoron myös Opetus-ja kulttuuriministeriön ylitarkastaja Hannu Tolonen sekä Huippu-urheilun muutosryhmän Tapio Korjus. Tapio Korjus painotti, että älkää unohtako omaa laji-identiteettiä. Se saa olla olemassa myös yhdistymisen jälkeen!

Virallisesti yhdistyminen tapahtuu 1.1.2012, mutta toimintoja aloitetaan muuttamaan jo syksyllä. Liiton nimeksi tulee Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliitto.

Liiton sivuilta löytyy asiasta myös tietoa tästä

%d bloggers like this: