Fysiikkaharjoitukset

Home / Valmennus / Fysiikkaharjoitukset

Kaikkien miekkailijoiden kannattaa panostaa tekniikkaharjoituksen lisäksi myös fysiikkatreeniin. Fysiikkaharjoituksen puute voi johtaa lihasten liian yksipuoliseen kehitykseen, josta aiheutuu fyysisiä ongelmia. Erityisesti nuorten tulisi pitää hyvää huolta lihastensa tasaisesta harjoittamisesta. Sivun lopussa on erilaisia kuntoiluohjelmia.

Yleistä huomioitavaa valmentautumisessa

2.6. 2010 pidetyn fysiikkatreenin jälkeen annettuja neuvoja fysiikan harjoittamiseen Paula Soitialalta ja Marja-Liisa Somerojalta:

Paulan terveiset tilaisuudessa: KOTILÄKSYNÄ PUNNERRUKSIA! Ei tarvitse tehdä pitkiä sarjoja, voi aloittaa esim. viidestä ja lisätä vähitellen omien tuntemusten mukaan.

Harjoittelu yleisesti

Viikossa oltava ainakin yksi lepopäivä!

Esim. pk1= peruskuntokausi 1. Jokaisen kannattaa määritellä kauden päätavoite ja joku välitavoite ja miettiä harjoittelu sen mukaan. Koko ajan ei tarvitse pärjätä, mutta jos pärjää, niin se on ylimääräinen bonus. Pää ei kestä, jos koko ajan pitää yrittää pärjätä.

Peruskuntokausi aloitetaan lepokauden, jonka pitää olla vähintään 1 viikko, mutta voi olla myös esim. 4 viikkoa tai siltä väliltä, jälkeen. Lepokaudella ei lenkkeillä eikä pelata tennistä 2 tuntia vain esimerkkeinä. Silloin kannattaa tehdä kaikkea sellaista, johon ei normaalisti ole aikaa. Ohessa erillinen liite Harjoittelu, jossa kerrotaan lisää harjoittelusta yleensä sekä ravitsemuksesta yleisesti sekä ennen urheilusuoritusta.

Riittävä yöuni on myös erittäin tärkeätä, jotta palautuu suorituksista ja kunto pääsee kohoamaan.

Paula antoi myös juoksuohjelmia. Liitteessä Juoksuohjelmia 2 x viikossa, 3 x viikossa jne. Ohjelman voi mennä läpi sellaisenaan viikoittain aloittaen 1. harjoituksesta. Ja aloittaa sama alusta tai haluttaessa Paulalta voi saada lisää juoksuohjelmia. Juoksupäivänä ei välttämättä tarvitse olla muuta treeniä, tai vaihtoehtoisesti: aamulla lenkki ja illalla jotain muuta treeniä.

Sivun lopussa on kuntosaliohjelma. Sen läpiviemiseen menee noin 45 min.

Lisäksi Paula jakoi miekkailun oheisharjoituksia-monisteen. Nuorille hän suositteli monisteesta vain loikkaharjoituksia, ei vielä muita.

Viikkoon voisi sisältyä esim. 2 juoksupäivää ja 2 kuntosalipäivää. Jos haluat untiohjelmia, niin niitäkin löytyy Paulalta. Laita hänelle meiliä.

Yleisesti voi vielä mainita, että LÄMMITTELYNÄ ENNEN MIEKKAILUA kannattaa käyttää meidän pitkiä portaita hyväksi. Voi mennä portaat esim. rauhallisemmin ylös ja sitten nopeasti ylös, alas hölkötellen.

Harjoittelyohjelmat:

EI KUN TREENAAMAAN!