På Svenska

Home / På Svenska

HELSINGFORS FÄKTARE

Det är aldrig för sent att lära sig någonting nytt. Kom och testa den fantastiska OS-grenen fäktning! Kom med på en av klubbens nybörjarkurser!

Helsingfors Fäktare eller HFM, som vi brukar kalla oss, är Finlands äldsta fäktförening. Vi är tvåspråkiga och erbjuder nybörjarkurser för barn och vuxna oavsett målsättning. Fäktning kan man börja i vilken ålder som helst och den blir lätt en sport för livet.  Det finns ingen övre åldersgräns för att delta i tävlingar eller vara med på våra träningar. Fäktning fungerar bra som hobby och konditionsgren och ifall tävlingsidrott är ditt intresse arrangeras tävlingar från 7 årsåldern upp till 70+ klassen.

Gemensamma träningar, tävlingsresor, tillställningar och fester bidrar till den goda sammanhållningen i klubben. Det är roligt att vara med i HFM! Detta i sin tur ger krafter till alla de frivilliga som jobbar för klubbens fäktare och klubbens framtid.

NYBÖRJARKURSER
Anmälningen sköts via klubbens nätbutik. Anmälningsavgiften är 20€ och resten av avgiften faktureras då kursen tagit slut.
Nya nybörjarkurser erbjuds fyra gånger per år, två under våren och två under hösten. Nybörjarkurserna läggs upp i nätbutiken ca en månad före kursens start. Ifall det inte erbjuds kurser som passar dig kan du lämna dina kontaktuppgifter via nätbutiken så kontaktar vi dig då en passande kurs erbjuds.

Ta med dig innetossor, t-shirt och långa träningsbyxor – klubben lånar själva fäktutrustningen!

Bekanta dig med våra nybörjarkurser här>

KORT OM FÄKTNING
Fäktning är en kampidrottsgren som varit med i de olympiska spelen sedan år 1896. Fäktning är taktisk och mycket teknisk gentlemannasport där människans psykiska och fysiska kunskaper samverkar. Fäktning delas in i tre vapen: värja, florett och sabel. Helsingfors Fäktare erbjuder huvudsakligen träningar på värja men erbjuder också både nybörjarkurser och träningar på florett.

TÄVLINGSIDROTT
Till de som är intresserade av fäktning som tävlingsidrott, kan det vara bra att veta att fäktarna i HFM uppnått många internationella medaljplaceringar. Föreningen erbjuder högklassig träning som ger våra fäktare möjligheten att uppnå goda resultat på internationell nivå. På tävlingsidrottsfronten jobbar vi för ett gemensamt syfte – internationella resultat som en följd av högklassig träning.

I HFM finns många finska mästrare på junior-, senior- och veterannivå, både individuellt och på lag. Individuella mästare är bl.a. András Koroknay-Pal, Alexander Lahtinen, Lena Tallroth-Kock, Catharina Kock och Michaela Kock.

På internationell nivå har Alexander Lahtinen och Catharina Kock redan under sina juniorår visat stor potential. Alexander Lahtinen tog brons i U20 VM och Catharina Kock silver i U23 EM.

Under de senaste två olympiaderna har klubbmedlemmarna Niko Vuorinen och Catharina Kock representerat Finland i OS-kvaltävlingen inför både London och Rio. År 2012 var Niko Vuorinen bara en vinst ifrån London och år 2016 blev Catharina Kock 3. i kvaltävlingen inför Rio. Bara kvalvinnaren kommer med. Catharina Kock och Niko Vuorinen representerade även Finland i European Games år 2015 där deras sammanlagda resultat lyfte fäktning till Finlands lagets bästa gren; Vuorinen var 5:e och Kock 8:e.

På veteransidan kan man nämna Marja-Liisa Someroja; den mångfaldiga världsmästaren i veteranklassen på både florett och värja, samt Lena Tallroth-Kock och Irma Lindeman båda med individuell brons i veteran världsmästerskapen.

KONTAKTINFORMATION
Adress: Kyllikinkatu 10, 00240 Helsinki
Telefon: 040-825 5221
E-mail: info@helsinginmiekkailijat.com
Facebook: Helsingin miekkailijat – Helsingfors Fäktare
Instagram: helsinginmiekkailijat