Ohjeita kilpailuun

Home / Kilpailut / Ohjeita kilpailuun

Suomen Miekkailuliiton jäsenseurat järjestävät vuodessa vajaa kymmenen avointa kansallista kilpailua aikuisille, ja toisen mokoman junioreille. Myös aikuisaloittelijoille järjestetään erillisiä kilpailuja, joihin eivät liian kokeneet miekkailijat saa osallistua. Muuten kilpailuihin saa osallistua kuka tahansa miekkailija, jolla on voimassa oleva kilpailulisenssi, ja joka täyttää kilpailun ikäsarjavaatimukset. Kaikki kansalliset kilpailut aikuisille ja junioreille löytyy SML:n toimintakalenterista.

Toimintakalenteri>

Kilpailukutsut ilmestyvät yleensä noin kuukautta ennen kilpailua SML:n toimintakalenteriin. Kutsusta löytyy kilpailupaikka, kilpailun aikataulu sekä muuta tärkeää tietoa. Jotta tiedetään seuran tuomarivelvoite kilpailuihin, hoidetaan ilmoittautumiset seuran kautta. Käytännössä tämä tapahtuu ilmoittautumalla täällä. Imoittautumiseen tarvitaan käyttäjätunnukset ohjelmaan joten mikäli niitä ei vielä ole ota yhteyttä Marja-Liisa Somerojaan. TÄRKEÄTÄ ON, että laittaa ajoissa nimensä listaan, koska seuralle tulee tuomarivelvoite sen mukaan, montako osanottajaa on.

Kilpailuihin lähtiessä on syytä varmistaa, että varusteet ovat kilpailun vaatimusten mukaiset. Lisäksi, jotta voi osallistua kilpailuihin, on hankittava kilpailulisenssi. Lisenssiin sisältyy yleensä myös vakuutus, mutta jos on olemassa jo urheiluvakuutus, niin saa ostettua pelkän vakuutuksettoman lisenssin. Lisenssit saa tästä.

Lisäksi HFM järjestää kilpailumatkoja ulkomaille isompiin kilpailuihin lähialueilla. Tällaisista kilpailuista kannattaa keskustella valmentajan kanssa hyvissä ajoin. Suunnitelluista kilpailumatkoista lähetetään sähköpostia kaikille sopivan ikäisille ja sopivan tasoisille seuran miekkailijoille.

Kansalliset kilpailut junioreille

MASTERS SARJA:

“Junioreiden Masters –sarja kostuu kansainvälisistä miekkailutapahtumista kaiken tasoisille ja ikäisille juniorimiekkailijoille. Sarjan huipentumana on finaalitapahtuma kaikkien ikäsarjojen neljälle parhaalle miekkailijalle. Kilpailusarjalle toivotaan lisää kansainvälisyyttä ja järjestäviä seuroja pyydetään laatimaan englanninkieliset kutsut, jotka lähetetään ajoissa lähimaihin”.

Masters sarjan lisäksi järjestetään muitakin juniorikilpailuja suomessa. Nämä löytyy kaikki liiton toimintakalenterista.

Toimintakalenteri>

Kansainväliset kilpailut junioreille

Mikäli ei ole vielä kansainvälisesti kilpaillut on syytä aloittaa ulkomaankilpailut osallistumalla esimerkiksi virossa tai ruotsissa järjestettäviin kisoihin. Osa näistä kilpailuista ovat lisätty myös liiton toimintakalenteriin. KILPAILUISTA KANNATTAA AINA KESKUSTELLA OMAN VALMENTAJAN KANSSA. He tietävät mitkä kisat kannattaa käydä ja voivat suositella mitkä kisat sopisi parhaiten juuri sinulle! 

Viron toimintakalenteri>

Ruotsin toimintakalenteri>

Mikäli on jo vanhempi juniori (kilpailee U17 tai U20 sarjoissa) ja haluaa lisää kansainvälistä kilpailukokemusta kannattaa osallistua Cadet Circuit (U17) tai World Cup (U20) kilpailuihin. Näitä kilpailuja järjestetään ympäri eurooppaa. Mikäli tähtäimessä on päästä arvokilpailuihin (EM tai/ja MM) kannattaa näitä kilpailuja käydä. Kilpailuista voi kerätä pisteitä arvoikilpailurankingiin josta valitaan lopullinen arvokilpailujoukkue.

EFC CADET CIRCUIT: U17-sarjan kansainväliset Cadet Circuit kilpailut

FIE WORLD CUP: U20-sarjan kansainväliset maailman cup kilpailut. Valitse valikosta ikäluokka “juniors” ja aselajisi sekä sukupuolesi.

Arvokilpailut junioreille

Arvokilpailuihin on eri valintaperusteet riippuen ikäluokasta (U17 tai U20) ja arvokisasta (PM, EM tai MM). Mikäli tähtää arvokisoihin kannattaa huolellisesti tutustua Miekkailuliiton arvokisakriteereihin. Arvokisakriteereistä löytää kaikki tarvittava tieto siitä mihin kilpailuihin kannattaa osallistua, suomessa ja kansainvälisesti.

Arvokisakriteerit>

 

Kansalliset kilpailut aikuisille

SUOMEN CUP:

“Suomen Cup -kilpailusarja kostuu kansainvälisistä kilpailutapahtumista naisten ja miesten kalvalla ja floretilla sekä säilän sekasarjalla. Kauden lopussa sarjan huipentumana on finaalitapahtuma sarjojen neljälle parhaalle miekkailijalle. SM5L ylläpitää erillistä Suomen Cup -rankingia, johon lasketaan mukaan kullekin miekkailijalle kolme (3) suurinta Suomen Cup -osakilpailussa saatua pistemäärää”.

Suomen Cup kilpailujen lisäksi järjestetään muitakin kilpailuja suomessa. Nämä löytyy kaikki liiton toimintakalenterista.

Toimintakalenteri>

Kansainväliset kilpailut aikuisille

Viron toimintakalenteri>

Ruotsin toimintakalenteri>

FIE:  Sat, MC ja GP kilpailukalenteri>

Arvokilpailut aikuisille

Arvokilpailuihin on eri valintaperusteet riippuen arvokisasta (PM, EM tai MM). Mikäli tähtää arvokisoihin kannattaa huolellisesti tutustua Miekkailuliiton arvokisakriteereihin. Arvokisakriteereistä löytää kaikki tarvittava tieto siitä mihin kilpailuihin kannattaa osallistua, suomessa ja kansainvälisesti.

Arvokisakriteerit>

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *