HFM ennätyssuurten veteraanien suomenmestaruuskisojen suurin menestyjä

Helsingin miekkailijat järjesti 11. – 12.11. viikonloppuna miekkailun veteraanien suomenmestaruuskilpailut Helsingissä Ruskeasuon liikuntahallissa. Kilpailut olivat ennätyssuuret ja yhteentoista eri kisaan tuli melkein sata yksilö- tai joukkuestarttia. Kasvua edellisestä vuodesta oli noin 30 %. Osallistujia oli kaiken kaikkiaan viidestätoista eri seurasta.

Veteraanien suomenmestaruusmitalit seuroittain
Mitalistien lukumäärä seuroittain.

Mitaleille ylsi kilpailjoita 13 eri seurasta. Seuroista ylivoimaisesti menestynein oli Helsingin miekkailijat kuudella kullalla, kahdella hopealla ja kolmella pronssilla. Seura jäi mitaleitta tänä vuonna ainoastaan yli 40-vuotiaiden naisten ja yli 60-vuotiaiden miesten kalvassa ja palkintopallille ylsi yhteensä yhdeksän eri seuraa edustanutta miekkailijaa. Naisten floretissa HFM sai kolme neljässä jaossa olleesta mitalista. Toiseksi eniten mitalisteja löytyi Porvoon miekkailijoista seitsemällä eri mitalistilla, vaikka PM-BF:n piti tyytyä vain yhteen mestaruuteen. Ainoastaan Porvoo ja HFM saivat mitaleja sekä miesten että naisten sarjoissa, muiden seurojen menestys tuli vain toisesta.

Vahvin florettiseura miesten sarjoissa oli Ylioppilasmiekkailijat, joka vei sekä henkilökohtaisen että joukkuekullan. KyIF/UR33:n kultamitalit tulivat puolestaan miesten kalpasarjoista. Suomen johtava florettiseura OMS jäi tällä kertaa kokonaan ilman kultamitaleita. Toisaalta, aikaisempina vuosina erityisesti nuorten kalvan kilpasarjoissa menestystä niittänyt helsinkiläinen Habda sai tänä vuonna tiettävästi ensimmäiset mitalinsa veteraanisarjoissa.

Kisojen menestyneimmät urheilijat: Helsingin miekkailijoiden Marja-Liisa Someroja ja Joonas Lyytinen.

Yksilötasolla menestyneimmät veteraanimiehet löytyivät Helsingin miekkailijoista ja Ylioppilasmiekkailijoista. Miesten mitalikuninkaaksi nousi HFM:n Joonas Lyytinen kahdella kultamitalilla (joukkuekalpa ja säilä), yhdellä hopealla (floretti) ja kahdella pronssimitalilla (yli 40-vuotiaiden kalpa ja joukkuefloretti). Toiselle sijalle ylsi YM:n Hans Andersson voittamalla kultaa sekä yksilö- että joukkuefloretissa ja hopeaa yli 50-vuotiaiden kalvassa.

Naisten menestynein veteraanimiekkailija oli myöskin Helsingin miekkailijoista. Marja-Liisa Someroja voitti kaikki sarjat joihin sai kilpailusääntöjen mukaan osallistua ja vei kolme kultamitalia (joukkue- ja 50–70-vuotiaiden kalpa sekä floretti). Jaetulla toisella sijalla olivat Porvoon Sari Kojo ja HFM:n Lena Tallroth-Kock yhdellä kullalla ja yhdellä hopealla.